Prva polovica evropskega prvenstva je že pokazala, kdo spada med najboljše. Pri dekletih kažejo izrazito premoč Angležinje, pri fantih pa so nosilci upravičili svoja mesta in prišli do polfinala.

Vidi se, da Angleži zelo dobro delajo z mladimi in da jim je squash položen v zibelko. Le eno izmed najboljših Angležinj je premagala Poljakinja, ostale so se vse uvrstile v polfinale.

Pri fantih so nosilci upravičili svoja mesta in prišli do polfinala. Presenetil je le neverjetni, samo 17-letni Francoz Mekhalfi (13-16), ki se neverjetno hitro giblje, je eksploziven in natančen. Ko je v 3. krogu premagal najboljšega Angleža Todda, 3. nosilca, ki bo letos šele dopolnil 16 let, je kar skakal od sreče.

Slovenski tabor je bil danes usmerjen v tri tekme. Pika je odigrala svojo ob 10. uri in bila z njo zadovoljna, kljub rezultatu 3:1 za Belgijko Deruyk. Kot je dejala sama, je skušala iz sebe potegniti kar največ in vztrajala do konca. Zato si želi, da bi zadnji dan požela zmago. Popoldne je Blaž pokazal pravo borbenost, a žal je bilo to malo premalo za Nizozemca Staufferja, ki je zmagal s 3:0. Oba se bosta jutri pomerila za 39. mesto.

Tretjo tekmo je odigral Jošt, ki ni bil najbolj zadovoljen s svojim izkupičkom, a je nasprotniku, Nizozemcu Hofmanu, vseeno vzel niz. Zanimivo je, da se je s Hofmanom pomeril Blaž v soboto in ga premagal s 3:1.

Vsi naši so z veseljem spremljali najboljše in kar »požirali« njihove neverjetne poteze. Tudi na ta način se da veliko naučiti.

Ponedeljkovi dvoboji

Najboljši so odigrali tudi polfinalne tekme in še enkrat več pokazali, da je vsaka tekma poglavje zase. V finale se je uvrstila Poljakinja Karina Tyma, ki je premagala 1. nosilko, Angležinjo Elise Lazarus. Na drugi strani sta se pomerili dve Angležinji in tudi tu je bila boljša tista, ki je bila na papirju slabša.

Fotografije: ženski polfinale

Pri mladincih sta najvišje postavljena mladinca upravičila svoj položaj. Domačin Viktor Byrtus se je uspešno uprl hitremu dirkaču, Francozu Mekhalfiju in zmagal s 3:0. Švicar Wilhelmi je v drugem polfinalu ugnal Irca Buckleyja, končni rezultat pa je bil 3:2.

Fotografije: moški polfinale

Jutri se nam torej obetajo zanimivi finalni dvoboji na vseh ravneh.