Švicarsko mestece Langnau am Albis je prizorišče odprtega mladinskega prvenstva Švice v squashu, na katerem bo od danes do nedelje nastopilo skoraj 200 igralcev iz 25 držav, med njimi pa je tudi osem Slovencev.

Na več kot 700 km oddaljeno prizorišče so se odpravili Luka Kustec in Timotej Jenko (oba BU17), Nika Urh in Lana Nedič (obe GU17), Julija Vidic in Nanja Urh (obe GU15) ter Sara Nedič in Zoja Berce (obe GU13).

Najmočnejši orožji imamo v kategoriji do 13 let, saj je Sara Nedič prva, Zoja Berce pa tretja nosilka, Nanja Urh je druga nosilka v kategoriji do 15 let, Nika Urh pa četrta v kategoriji do 17 let.

Dejstvo, da je Luka Kustec postavljen na mesta od 5 do 8, kaže na to, za kako močan turnir gre. To se je pokazalo že v prvi tekmi, ki jo je Luka izgubil proti Angležu Bloomfieldu s 3:0 (11-8, 11-5, 14-12).

Od naših predstavnikov je prva stopila na parket Zoja Berce, ki je po ogorčenem boju in zaostanku z 2:0 v nizih morala priznati premoč Francozinji Laporte in izgubila s 3:2.

Sledile so tri gladke zmage Slovenk. Najprej je Sara Nedič pometla z Irko Yeomans, potem Nika Urh z Nemko Moreno Kopp in nato še Nanja Urh s Francozinjo Cicerijevo. Vse tri so zmagale s 3:0. Z enakim izidom je Lana Nedič žal izgubila proti Nemki Mährle.

Zvečer sta na sporedu še tekmi Timotej Jenko – Jakub Gogol (Poljska) in Julija Vidic – Lilou Brevard (Francija). Tako Poljak kot Francozinja sta višje postavljena od naših dveh, zato poraza nista bila presenetljiva. Obakrat je bilo 3:0.

Vse rezultate tekem si lahko ogledate na ESF-ovi spletni strani.