Na izjemno močnem mladinskem turnirju Pioneer junior squash cup, ki ta konec tedna poteka v nemškem Kölnu, slovenske barve zastopajo štirje slovenski mladinci v treh kategorijah – Nina Kustec (G17), Luka Kustec, Blaž Porenta (B15) in Andraž Demšar (B19). Na tekmovanju jih spremlja dr. Goran Vučkovič, ki poroča o dogajanju drugega dne.

“Drugi dan smo začeli dobro. Andraž je imel edini tekmo dopoldne in zato se je ekipa razdelila, saj so vsi ostali imeli možnosti dodatnega počitka. Tekmo proti staremu znancu z Madžarske je Andraž začel odlično in preden se je tekmec zavedel razmer na igrišču, je Andraž že vodil 2:0 v nizih. V nadaljevanju je sicer nekoliko popustil, kar je tekmec izkoristil in znižal rezultat, vendar se je Andraž hitro odzval in tekmo relativno zlahka pripeljal koncu. V popoldanskem času je nadaljeval Blaž s Francozom Cremouxom. Velika pričakovanja so se na žalost razbinila kmalu po začetku tekme. če nas je Blaž skozi celotno sezono navduševal s svojim razvojem in smo v njegovi igri lahko videli izjemen potencial, pa je v tej tekmi pogorel na celotni črti. Mogoče prevelika pričakovanja, ki so tokrat negativno vplivala na njegovo igro. Na drugi tekmi proti Čehu Nohelu, ki je na zadnjih dveh turnirjih premagal, je opravil se slabše in prvič smo bili priča porazu od objektivno slabšega tekmeca. Normalna izkušnja, ki pa se je žal zgodila ob koncu sezone na najmočnejšem turnirju.

Nina je bila edina samo z eno tekmo. Tekmica Sanne Veldkamp je Nizozemska »prva dila« med mladinkami in je bila vsekakor hud izziv. Posledično je bila tekma bila na visoki ravni. Nina je nadaljevala tam, kjer je včeraj končala. Iz niza v niz bolje in kljub porazu smo bili zadovoljni. Lahko bi rekel končno so se stvari postavile na svoje mesto.

Zadovoljni smo bili tudi zaradi prve zmage, ki jo je dosegel Luka. Počasi sestavlja delčke v smiselno celoto in to je več kot očitno tudi v njegovi igri. Prvo tekmo proti Belgijcu je dobil 3:1, v drugi je imel za nasprotnika neprimerno boljšega tekmeca iz Škotske, vendar je igral na precej višji ravni in se tekmeca ni ustrašil. V zadnjem nizu je imel znova kar 5 zaključnih žog za niz, garal še več kot včeraj, vendar mu še vedno malo zmanjka.

Najstarejši (Andraž Demšar) začel in tudi zaključil dan. Tokrat je bil tekmec pravi, Sanjay Jeeva iz Belgije, malezijskih korenin in Belgijska »prva dila« med mladinci, ki je npr. v Italiji igral v finalu U17, zmagal pa odprto prvenstvo Nemčije marca letos.. Tudi tekma je bila prava. Andraž je v prvem nizu izkoristil napake Belgijca in povedel. V drugem nizu je tekmec pokazal svojo kakovost in z raznovrstno igro je povsem dotolkel Andraža. V tretjem je bilo že bolje, v zadnjem nizu pa se je Andraž že navadil na igro in gledali smo zelo napeto igro, ki je v vročem igrišču na 3 nadstropju jemala zraka vsem prisotnim. Tudi pomisliti si ne upam, kako je bilo njima. Andraž je imel 2 žogi za niz, pa na žalost spet ni šlo (izgubil 15:13). Škoda, ker zunaj igrišča bili smo pripravljeni na 5 niz!”

Podrobne rezultate najdete tukaj.