Letošnje prvenstvo poteka v naši neposredni bližini in pravzaprav bi si težko predstavljali lokacijo, ki bi nam lahko bila bližje. Prvi dan je vse potekalo tekoče in brez najmanjših zapletov. Odlična nastanitev v precejšnji bližini squash centra, odlično hrano v času kosila in večerje strežejo v neposredni bližini kluba. Igrišča za trening so nas čakala in trening za prve tekme je potekal odlično.

Žan vodil že 2:0

Potem pa se nam je zataknilo. Najbližje zmagi je bil Žan Bombek, ki je moral v kvalifikacije za glavni del turnirja. Pomeril se je z mladincem, nam dobro znanim Avstrijcem Preisslom. Žan je začel dobro in bil v prvih dveh nizih neprestano v rezultatski prednosti, na koncu pa je znal zadržati zbranost in kakovost, ki sta mu prinesli uvodna niza.

Potem se je nekako nespretno odzval na spremembo igre domačina, ki pa je bila v bistvu voda na mlin Žanu, ampak tega nekako ni znal unovčiti. Kljub precejšnjemu zaostanku je Žan v tretjem in četrtem nizu tekmeca na koncu niza vedno ujel, potem pa nekako nerodno zapravil »rezultatski zalet« in smo šli v petega.

Na koncu še večja drama ali ustrezneje povedano nezrelost, ki je Žana drago stala. Pri zaostanku 9:10 je imel vse narejeno, potem pa po nepotrebnem vložku mahanja loparja v prazno porinil žogo v dilo in je šla tekma v nepovratno.

Pretrd oreh za Saro

Sara Rojnik je tekmo začela že ob petem nizu Žana. Latvijka Mackevica se je izkazala za pretrd oreh. Sara je bila skozi celotno tekmo potisnjena v zadnji del igrišča in ji je le redko uspelo priti v ugoden položaj. Iz niza v niz je sicer uspela nekoliko bolj prilagoditi igro, ampak konkretnejšega odpora ni uspela nuditi.

Nina spodbudno

To je bolje uspevalo Nini Kustec proti domačinki Peycharjevi. Tekma je bila v precejšnjem delu dokaj izenačena in v tej igri je Nina imela svoje priložnosti. Borila se je in skušala doseči tisto, kar je v tem trenutku sposobna. Vendar je bila razlika v telesnih sposobnostih izrazito na strani Avstrijke, ki je v ključnih trenutkih tekme to znala izkoristiti in Nini pobegniti na varno razdaljo ter zmagati brez izgubljenega niza. Je bilo pa spodbudno videti Nino v agresivni izvedbi, ko so bili gibanje, udarci, požrtvovalnost in nepopustljivost na precej višji ravni od tiste, ki jo je Nina kazala v prejšnjih sezonah.

Martinu ni uspelo

Največ smo pričakovali od Martina, ki se je prav tako pomeril proti domačinu Rehmanu. V medsebojnih srečanjih je bil do sedaj vedno uspešnejši Avstrijec. Uvodni del tekme je kazal, da bi znal Martin to negativno bilanco spremeniti. Vendar se je Avstrijec zbral in Martin je iz točke v točko težje dihal in v vseh nizih proti koncu le s težavo uspel držati ritem igre, kaj šele ustvariti konkretnejšo prednost, ki bi jo spreobrnil v točko. Nervoza je bila očitna pri obeh, toda Rehman je v najpomembnejšem delu igre prikazal nekaj neverjetnih obramb, kasneje pa tudi izjemno učinkovito napadalno igro.

Jutri bo nov dan

Kljub porazom ne smemo biti preveč razočarani. Dejansko je bilo nerealno pričakovati uspeh na prvih tekmah. Nekoliko grenak priokus sicer ostaja zaradi poraza Žana, ampak jutri bo nov dan in priložnosti za dokazovanje. V večini primerov bo celo težji, saj bodo vsi iz glavnega dela žreba odigrali dve tekmi. Upam, da bo spanec dovolj dolg in dovolj trden, da bodo misli hitre in noge lahko. To nam bo še kako prav prišlo.

Goran Vučković