Na Bledu so uspešno sklenili drugo serijo turnirjev BGM z nagradnim skladom 5.000 evrov. Na turnirjih je sodelovalo 43 igralcev, dobili pa smo štiri zmagovalce.

V blejskem klubu so že drugo leto zapored organizirali serijo šestih turnirjev, ki je letos privabila kar pet tekmovalcev več kot lani. Članom, članicam, mladincem in mladinkam so podelili pokale za najboljše tri, poleg tega pa še vrhunske nagrade pokroviteljev, katerih sklad se je letos povečal za 1.500 evrov.

Podjetje Hirsch je najboljšim trem v kategoriji poklonilo ure priznanih blagovnih znamk, podjetje ASP Jesenice in Lesce je prispevalo drese, vse leto pa je skrbelo za varen prevoz na turnirje.

Turnirji BGM so zastavljeni na različnih kakovostnih ravneh, tako da vsi igralci vedno odigrajo tri do štiri izenačene tekme. S tem so k igranju spodbudili tako mlado kot staro squash publiko in poželi veliko navdušenje.

Zmagovalci letošnje serije so objavljeni na spletni strani https://squashbled.si/zakljucni-bgm/

Vedno boljše in vedno več pa se ne kaže samo na Bledu, marveč tudi v svetu. Letošnje leto je mladinske squash turnirje, ki štejejo za lestvico ESF, obiskalo 10-20 odstotkov več mladincev. Tudi denarni sklad na turnirjih PSA se je povečal za približno tolikšen delež. Vse to prispeva k dvigu ugleda in večji prepoznavnosti squasha na svetovni ravni.

sqK Lesce Bled