Slovenski mladinci so osvojili tri druga mesta na 1. Serbian Junior Open turnir (Beograd, 5. in 6.10.), ki so ga prireditelji uvrstili v ciklus turnirjev pod okriljem ESF. Kot po stari dobri navadi se je lepo organiziranega turnirja udeležilo 5 slovenskih igralcev in sicer Aljaz Peternelj, Domen Livk, Mark Hafner in Andraž Demšar (vsi SqK Škofja Loka) ter Žan Bombek (SqK Velenje).

Tekmovanje se je začelo v petek in med prvima sta se pomerila oba slovenska predstavnika v kategoriji U19, uspešnejši pa je bil izkušenejši Aljaž. Aljaž je v nadaljevanju odigral odlično tekmo proti vedno neugodnem Miokoviću iz Hrvaške in z zbrano in preudarno igro povsem zasenčil tekmeca ter zmagal v treh nizih. Mark Hafner se je oddolžil starejšemu Vončini za boleč poraz na zadnjem turnirju lanske regionalne lige. Mark je dominiral skozi celotno tekmo in povsem zbegan tekmec se nikakor ni znašel.

V soboto je s slovenskimi nastopi ponovno začel Mark, ki je v tekmi polno obratov premagal Jovanovića iz Srbije. Ko smo že razmišljali o naslednji tekmi, je Mark po vodstvu 2:0 popustil, ker je tekmec izkoristil in izenačil na 2:2 v nizih in vse je kazalo, da bo zmaga ostala doma. Vendar se je Mark v zadnjem nizu zbral in znova prikazal igro prvih dveh nizov in suvereno zmagal. S tem se je uvrstil v finale, kjer ga je čakal Srb Šikman, ki je pred tem odpravil Domna, ki mu za konkretnejši odpor proti boljšim tekmecem primanjkuje nekaj izkušenj. Prva finalna tekma se je igrala med znancema lanskih tekmovanj Srbom Šofrancem in Andražem. Kot vedno med tema dvema igralcema, je bila tudi ta tekma izenačena in kakovostna, na žalost pa jo je uspešneje začel in končal tekmec iz Srbije. V ključnih trenutkih je znal izkoristiti svoje prednosti katerim Andraž ni bil kos in kljub temu, da je bil rezultat vedno zelo tesen, se je moral Andraž v vsakem nizu boriti z zaostankom kar vsekakor predstavlja dodaten napor. Tudi v drugem srbsko-slovenskem finalu je zmaga ostala doma. Šikman je znal izkoristiti neprimerno večje izkušnje in proti Marku slavil tesno zmago, vendar se v tem dvoboju ni moglo trditi, da je bil zmagovalec znan že pred koncem tekme. V zadnjem finalu (U19) sta se pomerila favorit Dolovčak (Hrv) in Aljaž. Hrvat je upravičil vlogo favorita in slavil zmago v treh nizih. Pri tem je potrebno poudariti, da je Aljaža ovirala poškodba stopala in več kot očitno je bilo, de se tekmecu ni upal konkretneje postaviti po robu.

Naslednji turnir v seriji ESF bo že čez dva tedna na Madžarskem in upam, da bodo naši mladinci tudi na verjetno močnejšem turnirju tudi tako uspešni.

Podrobne rezultate turnirja najdete tukaj.