PrintESF je objavila osvežene mladinske lestvice, na katerih lahko sproti spremljamo uvrstitve najboljših igralcev squasha v Evropi, med katerimi so seveda tudi naši mladinci. Če se tokrat za spremembo najprej osredotočimo na najmlajše, torej kategoriji dečkov in deklic do 13 let, lahko pri deklicah opazimo velik napredek po lestvici pri Sari Nedić, ki je trenutno na 27. mestu. V isti kategoriji je Karlina Piber ohranila 17. mesto, na podobnih mestih kot prejšnji mesec pa se še vedno nahajata Miša Sax (57.) in Nanja Urh (84.).

Pri dečkih je na lestvici do 13. leta starosti kar precej naših, najvišje med njimi pa je Timotej Jenko na 70. mestu. Ostali fantje (Gašper Dolinar, Nik Podlinšek, Jernej Rejc, Rok Rejc in Jan Mislej) so razvrščeni malenkost nižje, od 100. mesta naprej, a z nadaljevanjem dobrega dela v sezoni lahko pričakujemo strm vzpon med najboljše.

Pri dekletih do 15. leta starosti je svojo uvrstitev ponovno izboljšala Manca Demšar, ki je trenutno na 42. mestu, medtem ko je Nika Urh ohranila 50. mesto. Veliko mest je pridobila Pika Rupar (89.), medtem ko imata Taša Mihelčič in Lana Ornovšek premalo turnirskih nastopov za vidnejše uvrstitve (nahajata se na 110. oziroma na 134. mestu). Med dečki v isti kategoriji na izjemnem 8. mestu najdemo Blaža Porento, ki vztrajno napreduje in se bliža samemu vrhu (napredoval je za tri mesta). Luka Kustec je ohranil 79. mesto (glede na rezultate pri zadnjih turnirjih v oktobru lahko pričakujemo vzpon po lestvici), Oskar Škulj pa se z enim odigranim turnirjem nahaja okoli 200. mesta.

Tudi v kategoriji do 17 let opazimo dvig po lestvici pri fantih in pri deklicah. Pri deklicah sta napredovali tako Tiana Miličević (trenutno 61. mesto) kakor tudi Eva Terseglav (78. mesto), pri fantih pa so prav tako svojo uvrstitev popravili vsi tekmovalci. Tako na 49. mestu najdemo Jošta Dolinarja (napredek za 12 mest), na 69. mestu Žiga Merčuna (dvig za dve mesti), na 76. mestu Maja Rakovca (napredoval za kar 23 mest) ter na 114. mestu Erika Slemenška in na 118. mestu Jako Rakovca.

Pri najstarejših (kategorija do 19 let) je od zadnjega rangiranja med deklicami 20. mesto ohranila Nina Kustec, za dve mesti pa je napredovala Tina Ferjan, ki je trenutno uvrščena na 97. mesto. Najbolj izkušen slovenski mladinec Andraž Demšar je tudi napredoval, saj se na oktobrski lestvici nahaja na 26. mestu, kar pomeni skok za štiri mesta v primerjavi z zadnjo objavljeno lestvico.

Povzetek uvrstitev govori sam zase; uvrstitve slovenskih igralcev so vse boljše in glede na to, da se trud in trdo delo nadaljujeta, lahko naslednji mesec upravičeno pričakujemo ponoven vzpon po evropskih squash lestvicah.

Izpis lestvice dete tukaj.