Predzadnji dan turnirja v Birminghamu so slovenski predstavniki odigrali le štiri tekme, Blaž Porenta pa je prvenstvo v Angliji že končal, in sicer na 61. mestu

Najprej je stopila v dvorano Sara Nedič. Nasproti ji je stala enako rangirana Američanka Jaffe. Začelo se je dobro, saj je Sara dobila prvi set, potem pa se je ustavilo in Američanka je dokaj gladko dobila ostale tri sete. Sara se bo za končno 15. mesto pomerila s Čehinjo Sramkovo, prvo evropsko tekmico na turnirju.

Luka Kustec je svojo predzadnjo tekmo na turnirju odigral proti znanemu tekmecu iz srednjeevropskih turnirjev, Avstrijcu Seinerju, in ga premagal brez izgubljenega seta. Luka se bo za končno 73. mesto pomeril s Švedom Edwardssonom.

Tesno bitko je bíla Pika Rupar s Kanadčanko Khan. Pika je dobila prvi set, ostale pa je izgubila z minimalno razliko. Za končno 31. mesto se bo pomerila z Južnokorejko Kim.

Angležinja Hall je bila v nedeljskem dvoboju premočna za Manco Demšar, ki je s tem tudi že končala nastope v Birminghamu in je osvojila končno 55. mesto.

Vse nedeljske tekme

Slovenski nastopi