Vsi slovenski predstavniki na British Junior Open se lahko pohvalijo z vsaj eno zmago, saj je v soboto prvo vknjižila še Manca Demšar. Gladko je zmagal tudi Luka Kustec.

Pot do Mančine zmage proti domačinki Hill ni bila lahka, saj je morala zanjo garati kar pet setov, zadnjega pa je dobila z 11:9. Manca se je hrabro borila tudi v svojem drugem sobotnem dvoboju z Nemko Murrizi, ki ga je sicer izgubila s 3:1, a so bili vsi seti tesni. Manca se bo v nedeljo pomerila z Ello Hall iz Anglije in če bo zmagala, bo morala za osvojitev 53. mesta premagati še Mikaylo Mann, ki jo je v prvem krogu gladko premagala Pika Rupar.

Pika Rupar se je dobro borila s Francozinjo Asensi, dobila drugi set in tretjega izgubila na razliko, a v četrtem vseeno ni zmogla moči za izenačenje. Pred njo je boj za mesta od 29 do 32. Njena prva tekmica bo Kanadčanka Kahn, druga pa ena izmed para Kim (Južna Koreja) – Bönnemark (Švedska).

Luka Kustec je proti Nemcu Igelbrinku prvič odigral tekmo, ki ni trajala pet setov. Nemca je premagal brez izgubljenega seta, ki se je dobro upiral le na začetku tekme. Luka čaka v nedeljo boj za mesta od 73 do 80, prvi pa mu bo stal nasproti stari znanec s srednjeevropskih turnirjev Kristian Seiner iz Avstrije. Njegov zadnji nasprotnik na turnirju bo eden izmed para Edwardsson (Švedska) – Tanguy (Jersey).

Sara Nedič je imela v soboto pred seboj težko nalogo, saj je bila njena nasprotnica višje rangirana Malezijka Wilson. Sara je bila v igri predvsem v prvem setu, ki ga je izgubila na razliko, blizu je bila tudi v drugem, v tretjem pa je povsem popustila in ga izgubila brez osvojene točke. Zadnje dni turnirja se bo borila za mesta od 13 do 16. Njena prva tekmica bo Američanka Jaffe, naslednja pa ena izmed para Sramkova (Češka) – San (Malezija).

Blaž Porenta je gladko izgubil s Švedom Carlekejem, vsi seti pa so se končali z najtesnejšim izidom. V ponedeljek ga čaka dvoboj za končno 61. mesto, nasprotnik pa še ni znan.

Vse sobotne tekme

Sobotne tekme Slovencev: