dsc_1017V Športni dvorani Podčetrtek je v soboto, 31. maja, na squash turnirju za slovensko jakostno lestvico nastopalo 14 tekmovalcev od tega 2 dami. Turnir so popestrili treningi ženskih košarkaških reprezentanc Slovenije in Finske, ki so na pripravah v Podčetrtku. Svoje prve turnirske zmage na uradnih turnirjih se je veselil Gregor Kozinc iz Squash kluba Kranj.

Iz skupinskega dela so se v četrtfinale bolj ali manj pričakovano uvrstili nosilci, štrene je zamešal samo Gregor Kozinc, ki je kot nepostavljeni igralec v svoji skupini osvojil prvo mesto. V polfinalu sta se najprej pomerila Grega Kozinc in Tomaž Čampa, kjer je Grega s svojimi močnimi udarci in odlično telesno pripravljenostjo s 3:0 nadigral Tomaža. V drugem polfinalu sta Kranjčana Miha Peteh in David Praprotnik prikazala pričakovano tekmo s polno preobrati na pet nizov, na koncu pa se je v finale uvrstil Miha.

V tekmi za tretje mesto sta se pomerila David in Tomaž. Slednji je zagrozil v četrtem nizu, ko je z natančno igro osvojil niz, več pa proti Davidu ni uspel iztisniti. V popolnoma kranjskem finalu sta Grega Kozinc in Miha Peteh zopet odigrala polnih pet nizov in na koncu je za razliko zgolj dveh točk svoj prvi turnir za slovensko jakostno lestvico osvojil Grega Kozinc.

Končna razvrstritev:

dsc_08451. Gregor Kozinc – SqK Kranj
2. Miha Peteh – SqK Kranj
3. David Praprotnik – SqK Kranj
4 Tomaž Čampa – SqK igRaj Sevnica
5.-8. Boštjan Medved – SqK igRaj Sevnica
5.-8. Srečko Kregar – SqK igRaj Sevnica
5.-8. Tomaž Jenko – SqK Kranj
5.-8. Gvido Novak – SqK igRaj Sevnica
9.-10. Žan Bombek – SqK Velenje
9.-10. Aljoša Brglez – SqK Kranj
11.-14. Suzana Brezak – SqK igRaj Sevnica
11.-14. Ksenija Kmetič – SqK igRaj Sevnica
11.-14. Davor Tadina – SqK igRaj Sevnica
11.-14. Mario Goričan – SqK igRaj Sevnica