V petek so slovenski predstavniki na Odprtem mladinskem prvenstvu Češke odigrali kar 12 tekem, večina pa je imela dvojni spored. Razmerje zmag in porazov je bilo 7:5. Našim kaže najbolje v kategoriji deklet do 17 let, kjer so tri slovenske predstavnice še neporažene in že uvrščene v četrtfinale.

Manca Demšar je morala v petek premagati dve oviri. Najprej je bila s 3:1 boljša od domačinke Bohacove, potem pa je brez izgubljenega niza premagala še Ukrajinko Gyrikovo. Danes jo za preboj v polfinale čaka tretja nosilka, Rusinja Esina.

Nika Urh in Pika Rupar sta v petek odigrali le po eno tekmo. Nika je s precejšnjimi težavami odpravila Irko Brendo Li, Pika pa je gladko odpravila Avstrijko Schweighofer. Nika bo morala za preboj v polfinale premagati Nemko Mährle, Pika pa Danko Lauridsnovo.

Luka Kustec je v kategoriji do 17 let najprej premagal Čeha Prochazko, s katerim je lani izgubil v finalu Odprtega mladinskega prvenstva Poljske. Naslednja ovira pa je bila za las previsoka, saj je bil Poljak Lipski boljši s 3:2. Luka se bo boril za uvrstitve od 9. mesta naprej, v soboto pa je začel dobro, saj je s 3:1 premagal Finca Ruismäkija. Naslednji sobotni nasprotnik je Francoz Bily.

V isti kategoriji je tudi Timotej Jenko, ki je v petek zabeležil dva poraza s 3:0 – najprej proti Avstrijcu Seinerju, potem pa še proti Poljaku Marcinowskemu. V soboto ga čaka dvoboj z Romunom Danilovim.

Blaž Porenta je v petek odigral toplo-hladno. Najprej je brez izgubljenega niza ugnal domačina Jirouška, potem pa brez dobljenega niza izgubil s Francozom Bouinom. Njegov sobotni nasprotnik je Madžar Simon.

Naša najmlajša predstavnica, Zoja Berce, ima v svoji kategoriji do 13 let zaenkrat za nasprotnice samo Poljakinje. V petkovi tekmi je gladko izgubila z Majo Maziuk, v prvi sobotni tekmi je premagala Wiktorio Grodzko, v drugi pa jo čaka Zuzanna Gora.

Poglejmo še v kategorijo deklet do 15 let, kjer nastopa Nanja Urh, ki je druga nosilka. V petek je z manjšimi težavami odpravila Poljakinjo Otrzaskovo, v soboto pa se ji je zalomilo proti Ukrajinki Kotovi. V maratonu s petimi nizi je na koncu krajšo potegnila Nanja in se bo zdaj borila za mesta od 5. do 8. Njena druga sobotna nasprotnica bo Francozinja Lucas-Marcuzzo.

Petkove tekme Slovencev:

Vsi slovenski nastopi => ODPRI

Vse petkove tekme => ODPRI