Na Odprtem mladinskem prvenstvu Češke med slovenskimi udeleženci ni več neporaženih, kar pomeni, da ni nihče več v boju za prvo mesto v svoji kategoriji.

Možnosti za stopničke ima samo še Nika Urh, ki bo v nedeljo poskušala osvojiti tretje mesto, nasproti pa ji bo stala Danka Lauridsen, krvnica Pike Rupar v četrtfinalu.

Nika je v soboto najprej odpravila Nemko Mährle s 3:1, proti Rusinji Esini pa se ni izšlo. Rezultat je bil 3:1 za nasprotnico. To je že Nikin drugi zaporedni poraz z Esino, saj je bila Rusinja boljša tudi na Odprtem mladinskem prvenstvu Švice.

Pika Rupar je po porazu z Danko premagala Valižanko Lucy Jones in se bo v nedeljo borila za 5. mesto z Nemko Mährle.

Manca Demšar je v soboto dvakrat izgubila, najprej proti Rusinji Esini, potem pa še proti že omenjeni Mährlejevi. Manco čaka dvoboj proti Valižanki Jonesovi za končno 7. mesto.

Za Blaža Porento je bila sobota podobna petku s porazom proti Madžaru Simonu in zmago proti Romunu Vasileju. Blaža se bo nedeljo pomeril s Švicarjem Keelingom za 13. mesto.

Luka Kustec je po zmagi s Fincem Ruismäkijem nestrpno pričakoval dvoboj s Francozom Bilyjem in spet potegnil kratko v maratonu s petimi nizi. V nedeljski tekmi za 11. mesto bo njegov nasprotnik Katarec Ouda.

Timotej Jenko je odigral dve borbeni srečanji, a se ni mogel izogniti tesnima porazoma z 2:3 – najprej z Romunom Danilovim, potem pa še s Hrvatom Jurkovićem. Njegov zadnji nasprotnik bo Ukrajinec Pozdnyakov.

Tudi Nanja Urh je v soboto dvakrat izgubila v petih nizih. Boljši od Slovenke sta bili Ukrajinka Kotova in Francozinja Lucas-Marcuzzo. Nanjo čaka v nedeljo dvoboj za 7. mesto z Ukrajinko Velychkovo.

Edino Zoja Berce je v soboto dvakrat zmagala, obakrat proti Poljakinjama. Najprej je padla Grodzka, potem pa še Gora. V boju za končno 9. mesto jo čaka Ukrajinka Begeba.

Slovenski sobotni nastopi:

Vsi slovenski nastopi => ODPRI

FOTO: Frenk Langus