V soboto, 17. marca 2018, je bilo v Zagrebu Odprto mladinsko prvenstvo, na katerem je nastopilo tudi devet mladincev iz Squash kluba Škofja Loka. Tekmovanje je potekalo ločeno za mladinke in mladince, in sicer v štirih različnih kategorijah – U13, U15, U17 in U19. Tekme so odigrali na dva dobljena niza, razen finalnih tekem, kjer je bilo treba za zmago dobiti tri nize.

 

S tekmovanjem so tako kot po navadi začeli najmlajši v kategoriji do 13 let. Gal Ravnikar je suvereno odigral vse do finala. Čeprav je v finalu izgubil s 3:1, je prikazal zrelo in dobro igro proti izkušenejšemu in stalnemu tekmecu iz Squashlanda Janu Misleju.

Na drugem igrišču je že igrala Tinkara Bernik, ki je bila zelo blizu preboju na stopničke. Prav tako je bilo pri Roku Frelihu, ki je šele dobro vstopil v kategorijo U15. Na koncu je osvojil 5. mesto.

V isti kategoriji je igral tudi Luka Kustec, ki ni imel težkega dela vse do finala, kjer se je spet srečal s svojim stalnim tekmecem iz Hrvaške, Janom Cerovcem. Tokrat je bila sreča na naši strani, saj je Luka uspel s 3:2 prinesti zmago domov.

V kategoriji U15 so se v dveh skupinah pomerila dekleta. Iz loškega kluba so nastopila kar štiri, in sicer Manca Demšar, Pika Rupar ter sestri Lana in Sara Nedič. Vse štiri so prikazale odlično igro in zasluženo pobrala vsa tri prva mesta. Manca je v že stalnem loškem derbiju s 3:2 premagala Piko in tako osvojila 1. mesto. 3. mesto je zasedla najmlajša Sara, ki sicer igra v kategoriji do 13 let. Lana je zasedla 5. mesto.

Turnir se je končal s finalnim dvobojem med najstarejšimi, kjer je Blaž Porenta s 3:1 ugnal Žigo Merčuna iz Squashlanda.

Sara Rojnik