Angleško mesto Birmingham bo od 2. do 6. januarja 2020 gostilo najprestižnejši turnir v mladinskem squashu na svetu. Konkurenca na BJO 2020 je močnejša kot na svetovnem prvenstvu, saj bo v desetih kategorijah nastopilo več kot 800 igralcev iz 56 držav. Med njimi je tudi pet slovenskih igralcev – Blaž Porenta, Luka Kustec, Manca Demšar, Pika Rupar in Sara Nedič, vodja ekipe pa je Goran Vučković.

Od naših je najvišje postavljena Sara Nedič (G13), in sicer na mesta od 9 do 16, zaradi česar bo v prvem krogu počivala. Vsi ostali Slovenci bodo že jutri prekrižali loparje s svojimi nasprotniki.

V kategoriji G17 nastopata Pika Rupar (17/32) in Manca Demšar. Pika se bo pomerila z nepostavljeno domačinko Mikaylo Mann, Manca pa z Dami Kim iz Južne Koreje.

Luko Kusteca (33/64) v kategoriji B17 čaka v prvem krogu nepostavljeni turški igralec Emirhan Sen, ki pa je bil na vseh dosedanjih turnirjih pred njim in je favorit.

Blaž Porenta (33/64) se bo v kategoriji B19 prav tako srečal z nepostavljenim igralcem. Njegov nasprotnik bo Irec Jamie Walker, ki ga Blaž še ne pozna, a ker vemo, da je Irska dežela z dolgoletno tradicijo v squashu, mu gotovo ne bo lahko.

Vsaka zmaga slovenskih predstavnikov bo velik uspeh, zato držimo pesti.

Sicer pa imajo domačini, ki spadajo v najvišji svetovni razred v squashu, visoke upe za številne lovorike, saj imajo kar sedem igralcev postavljenih na mesta tri ali višje, glavni favoriti pa prihajajo iz Egipta in Malezije.

Komentar žreba (spletna stran organizatorja)

ESF-ova spletna stran