Trikratna zaporedna državna prvakinja Nina Kustec minulo sezono opisuje kot ‘najbolj nenavadno v svoji športni karieri’. »Ob omejitvah je treniralo le manjše število tekmovalcev. Mladinci so leto preživeli brez turnirjev, člani so v prvi polovici sezone odigrali le en turnir, državno prvenstvo je bilo močno okrnjeno.«

Pove, da zanjo minulo leto niti ni bilo bistveno drugačno kot prejšnja, saj je kot kategorizirana športnica lahko trenirala brez omejitev. Razporeditev najboljših igralcev na državnem prvenstvu se ji zdi realna, saj so na vrhu lestvice že kar nekaj let vedno isti igralci.

»Squash je definitivno moja najljubša športna aktivnost in se z njim želim aktivno ukvarjati še kar nekaj let. Rada tekmujem, zato se, če le imam čas, udeležim prav vseh turnirjev. Je pa squash zame sicer le neka dodatna aktivnost in nikoli nisem razmišljala o tem, da bi od tega živela oziroma se z njim profesionalno ukvarjala«, nam je dejala Nina in razkrila, da se za naslednjo sezono pripravlja tudi v poletnih počitniških mesecih.

»Čez poletje sicer bolj krepim kondicijo in moč, manj pa sem na igrišču. Veliko se posvečam vzdržljivosti, zavedam pa se, da bi morala delati več na moči nog, ki so moja šibka točka. Pri pripravah bom letos torej več delala na svojih šibkih področjih in verjamem, da bom na tak način napredovala. Najbolj pomembno je, da imaš squash rad in se pri tem zabavaš, ker po tem noben trening ni tako težak, da ga ne bi opravil.

Balkansko prvenstvo je pred vrati. Kakšne so tvoje možnosti na njem?

»Zelo se ga že veselim, saj na mednarodni ravni nisem tekmovala že dve leti. Pojma nimam, kdo se bo prijavil, zato tudi ne poznam svojih možnosti. Če bo stara konkurenca, dekleta, ki so tekmovala na dosedajšnjih prvenstvih, bi upala iti na zmago.

Kaj si želiš v novi sezoni?

V novi sezoni bi si želela, da bi lahko naši mladinci končno spet potovali in tekmovali po vsej Evropi. Vem koliko jim to pomeni, saj je bilo obdobje mojih mladinskih tekmovanj zame najljubše squashevsko obdobje.

Besedilo: Vlado Kadunec

Foto: Tomaž Čampa