Na British Junior Open je vsaka zmaga težko priborjena, kar kažejo tudi rezultati slovenskih predstavnikov v Birminghamu, ki so drugi dan turnirja zabeležili eno zmago in šest porazov.

Edino zmago je dosegel Luka Kustec, ki je proti domačinu Fullerju spet uprizoril maraton v petih setih. V zadnjem setu je Fuller predal tekmo pri rezultatu 9:6 za Luka. Da je Luka obsojen na pet setov, priča tudi rezultat njegove tekme proti Valižanu Daviesu. Žal se je tehtnica v zadnjem setu nagnila na Valižanovo stran, v katerem je slavil z 11:5. Luka se bo v soboto pomeril z Nemcem Ingelbrinkom.

Manca Demšar je pokazala zobe proti domačinki Coxovi. Dobila je drugi set, prvega je izgubila na razliko, v tretjem pa je bila do konca v igri za osvojitev seta, a za končno zmago ji je zmanjkalo moči. V soboto bo spet igrala z domačinko, nasproti pa ji bo stala Daisy Hill.

Blaž Porenta je imel v petek azijski meni, ki pa se ni izkazal za najbolj okusnega. Najprej se je pomeril s Korejcem Yujem, potem pa še s Tojem iz Hongkonga. Obakrat je izgubil 3:0, še najbližje osvojitvi seta pa je bil v prvem setu proti Korejcu, ki ga je izgubil na razliko. V soboto ga čaka spopad proti Švedu Carlekeju, ki je enako rangiran kot Blaž.

Pika Rupar se je »odločila« za Lukov recept in je proti Angležinji Pullenovi odigrala pet setov. Žal v zadnjem ni osvojila niti točke, še vedno pa je v igri za visoka mesta, saj se bo v soboto proti Francozinji Asensijevi borila za mesta od 25 do 32.

Naša najvišje rangirana, Sara Nedič, je v petek nasedla na angleško čer, saj je domačinka Abaza zmagala s 3:0. Sara je v drugem in tretjem setu osvojila 7 oziroma 8 točk, a je bilo to premalo za višje rangirano Abazo. Sara je še vedno v igri za visoka mesta od 9 do 16, njena prva sobotna nasprotnica pa bo Malezijka Wilson.

Vsi rezultati drugega dne

Petkove tekme Slovencev: