Squashland je bil 12. januarja 2019 prizorišče prvega turnirja Super serije za jakostno lestvico Squash zveze Slovenije v letošnjem koledarskem letu. Udeležilo se ga je 24 tekmovalk in tekmovalcev iz vse Slovenije.

Ženske so se pomerile v treh predskupinah, v boj za zmagovalne stopničke pa so se uvrstile Sara Rojnik, Nina Kustec in po srditem boju v skupini še Nada Bambič. Nada se je v predskupini pomerila z borbeno Tiano Miličevič, ki je pokazala, da se lahko enakovredno kosa z najboljšimi. Tiani sicer še manjka nekaj izkušenj, da bi lahko celotno tekmo odigrala na visoki taktični ravni. Nada je tekmo dobila s 3:1, vendar dvakrat v podaljšani igri. Tudi druga tekma v tej predskupini med Saro Hafner in Nado Bambič je bil pravi triler, ki se je končal z najtesnejšem možnem izidom 3:2 (12:10 v zadnjem nizu).

Tako so se za prvo mesto pomerile stare znanke Sara Rojnik, Nina Kustec in Nada Bambič. Zmagala je Sara Rojnik, ki je z bojem za vsako točko najprej premagala Nino Kustec, ki še vedno preveč niha v svoji igri. Nada je po dveh težkih dvobojih ostala brez moči, da bi se lahko resneje upirala tako Sari kot Nini. In vrstni red je bil Sara Rojnik, Nina Kustec, Nada Bambič.

Med moškimi so se prvič na turnirjih Super serije med najboljše štiri uvrstili mladinci. Tako je bil prvi polfinalni par Blaž Porenta – Luka Kustec, drugi pa Jošt Dolinar – Žiga Merčun. Oba višje postavljena nosilca sta se dokaj suvereno uvrstila v finale, za tretje mesto pa sta se pomerila Žiga Merčun in najmlajši med to četverico Luka Kustec. Fanta sta uprizorila pravi boj in borbo do skrajnih meja, zato sta oba požela velik aplavz po končani tekmi. Vseeno je Žiga moral priznati premoč mlajšemu Luku, ki je zasluženo osvojil 3. mesto z rezultatom 3:2. Bravo, fanta.

V finalu sta se pomerila dva aktualna mladinska državna prvaka, do 19 in do 17 let. Tekma je bila na trenutke odlična, vendar bi lahko oba finalista pokazala še več. Če želita nekoč v prihodnosti vreči s prestola najboljšega, morata predvsem pokazati, kako se je treba boriti za vsako žogo ne glede na rezultat. Sicer pa je zmagovalka ženskega turnirja njuna klubska kolegica, ki je pokazala, kako se temu streže. Fanta, naslednjič je trening ogled ženskega finala !

 

Končni rezultati

 

Ženske:

 

1 Sara Rojnik

2 Nina Kustec

3 Nada Bambič

4 Sara Hafner

5 Manca Demšar

6 Mojca Blažič

7 Tiana Miličevič

8 Jerca Oman

9 Lara Meršol

 

Moški:

 

1 Blaž Porenta

2 Jošt Dolinar

3 Luka Kustec

4 Žiga Merčun

5 Izidor Sosič

6 Toni Drašler

7 Goran Miličevič

8 Gregor Kustec

9 Tomaž Pečjak

10 Luka Zaplotnik

11 Martin Fišer

12 Jure Jagodic

13 Oskar Škulj

14 Srečko Kregar

15 Gvido Novak

 

Ogled fotogalerije

 

Damjan Adlešič